تهران - میدان دریاچه - بلوار جوزانی شرقی - کوچه نقیب زاده - برج آرتمیس تی۲ شرقی - طبقه ۱۶ - واحد 3

شماره ثبت : 15352
تاریخ تاسیس موسسه : 1382

مالیات بر درآمد چیست؟

مالیات بر درآمد

طبق قانون، درصد مشخصی از درآمد های هر کسب و کاری به دولت اختصاص پیدا می کند و برای این که مشخص شود یک شغل، مشمول این مالیات می شود باید گزارش های مالی مثل تراز نامه و صورت درآمد و موارد دیگر باید به سازمان مالیات گزارش شود.

مالیات بر درآمد دارای انواع مختلفی می باشد از جمله مالیات بر درآمد کشاورزی، مالیات بر درآمد اجاره املاک، مالیات بر درآمد وکلای دادگستری یا حق الوکاله، مالیات بر درآمد اتفاقی و مالیات بر درآمد حق تمبر.اگر شخص حقوقی باشد؛ مالیات بر درآمد آن ۲۵ درصد سود است.

اگر شخص حقیقی باشد باید دقت کرد که درآمد وی کمتر از ۵۰ میلیون تومان است یا بیشتر؛ اگر کمتر باشد ۱۵ درصد آن مشمول مالیات خواهد شد و اگر بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان درآمد و سود داشته باشد؛ این مالیات ۲۰ درصد خواهد شد و برای بالاتر از ۱۰۰ میلیون، ۲۵ درصد مالیات تعلق خواهد گرفت.

نکته اینکه قانون مالیات های مستقیم برای این امر دسته بندی هایی را به وجود آورده که طبق این دسته ها مشاغل به ۳ گروه تقسیم می شوند.

۱- مشاغل گروه الف
این گروه باید کلیه فعالیت های شغلی خود را در دفتر روزنامه و دفتر کل ثبت کنند. مشاغلی مانند بهره برداران از معادن، افرادی که صاحب موسسات حسابداری یا حسابرسی یا دفتر داری و..‌ هستند.

۲- مشاغل گروه ب
این مشاغل باید کلیه فعالیت های خود را در دفتر های درآمد و هزینه ثبت کنند و بعد از تمام شدن سال مالی، صورت درآمد خود را از این دفاتر استخراج کرده و با اظهار نامه مالیاتی به اداره مالیات تحویل می دهند.

۳- مشاغل گروه ج
هر شغلی که در گروه الف و ب نبود و در آن مجموعه قرار نگرفت؛ جزو گروه ج قرار خواهد گرفت و نیازی به تنظیم دفتر ندارند بلکه کافی است که یک خلاصه وضعیت به اداره مالیات تحویل دهند.

مطالب اخیر