تهران - میدان دریاچه - بلوار جوزانی شرقی - کوچه نقیب زاده - برج آرتمیس تی۲ شرقی - طبقه ۱۶ - واحد 3

شماره ثبت : 15352
تاریخ تاسیس موسسه : 1382

روابط نامشروع مجازی

روابط نامشروع مجازی

با پیشرفت روزافزون علم و فناوری در همه جوامع دنیا و دسترسی اکثریت مردم به تلفن های هوشمند و همچنین شبکه اینترنت، دایره جرائم به فضای مجازی هم کشیده شده است، که کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست.

عدم احترام به قوانین دینی و قوانینی که درخصوص روابط زن و مرد، مطابق با قانون مجازات اسلامی ماده ۶۳۷ قسمت تعزیرات، جرم انگاری شده است. این ماده مقرر می دارد که:

«هر گاه زن و مردی که بین آن ها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود.»

حال با توجه به این ماده قانونی و قوانین اسلام ممکن است این سوال برای عده ای ایجاد شود که آیا رابطه نامشروع به صورت مجازی یا سکس چت و اینترنتی هم جرم است و مجازات دارد یا خیر ؟

در تفسیر این ماده می توان این گونه نوشت که چنانچه رابطه نامشروع مابین زن و مرد نا محرم، زنا نباشد، مطابق متن این ماده با زن و مرد خاطی برخورد خواهد شد . به این صورت که اگر قاضی تشخصیص دهد که رابطه نامشروعی رخ داده است، برای هر دو طرف به میزان حداکثر تا ۹۹ ضربه شلاق به عنوان مجازات تعیین خواهد شد.

در رویه قضایی با باز گذاشتن دست قضات در مواد قانونی مربوطه، آنها می‌توانند نسبت به این موارد، علی الخصوص در مواردی که شاکی خصوصی داشته باشد و تقاضای پیگیری کرده باشد، حکم به مجازات متهمین صادر کنند.

در پاسخ به این سوال که آیا قاضی می‌تواند دستور شنود مکالمات و دریافت پرینت پیامک ها را در این پرونده‌ها بگیرد، یاد گفت که:
بله، این موضوعی است که در رویه فعلی قضایی اتفاق می‌افتد و قضات، به مخابرات دستور ارسال متن پیامک های رد و بدل شده بین متهمین و یا پرینت تماس های آن‌ها را می‌دهد، که البته بیشتر در مواردی است که شاکی خصوصی جهت اثبات ادعای خود این موضوع را از قاضی تقاضا می کند وگرنه در غیر از مورد تقاضای شاکی خصوصی، قاضی نباید در حریم خصوصی افراد وارد و یا به کشف دلیل برای محکومیت متهمین اقدام کند.

امروزه و در حال حاضر با توجه به استفاده روز افزون مردم از وسایل ارتباط جمعی متصل به اینترنت دادگاه ها بر اساس نظریات مشورتی مختلف که از سوی اداره حقوقی قوه قضائیه صادر شده است، روابط نامشروع دنیای ارتباطی مجازی مانند تلگرام، واتساپ و رابطه نامشروع تلفنی را نیز جرم در نظر گرفته است و در صورت اثبات آن در دادگاه، مرتکب به مجازات تعیین شده در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد، در مورد چت کردن در فضای مجازی نیز اگر دلیل محکمه پسندی یافت شود، همانند ارسال پیامک طرفین مجازات خواهند شد.

مطالب اخیر