تهران - میدان دریاچه - بلوار جوزانی شرقی - کوچه نقیب زاده - برج آرتمیس تی۲ شرقی - طبقه ۱۶ - واحد 3

شماره ثبت : 15352
تاریخ تاسیس موسسه : 1382

گواهی پایان کار ساختمان و نحوه اخذ آن

گواهی پایان کار ساختمان

پس از اتمام ساخت بنا مالک ساختمان می بایست نسبت به دریافت جواز پایان کار اقدام نماید.برای این کار مالک می بایست به شهرداری مراجعه نماید و درخواست صدور گواهی پایان کار بدهد تا انتقال رسمی سند انجام شود.گواهی پایان کار به این معنی است که از لحاظ مقررات فنی و شهرسازی و از نظر شهرداری و سازمان نظام مهندسی، ساختمان احداث شده مورد تایید می باشد.پروانه ساختمان مجوز اصلی برای شروع ساخت و ساز است پس از اتمام عملیات ساختمانی، در صورتی که ساختمان مورد تایید شهرداری باشد و مواردی همچون خلافی یا بدهی نداشته باشد، شهرداری مدرکی تحت عنوان پایان کار به مالک می‌ دهد.

مدارک لازم جهت اخذ گواهی پایان کار ساختمان
۱- اصل و کپی سند مالکیت
۲- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
۳- درصورت فوت مالک اصل و کپی انحصار وراثت و کپی مدارک شناسایی ورثه
۴- اصل و کپی فیش عوارض نوسازی سالیانه
۵- اصل و کپی فیش آب، برق، گاز، تلفن
۶- ارائه کارت سازه، برگه اتمام عملیات ساختمانی و کلیه
۷- گزارشات مرحله‌ ای و همچنین تادییه استاندارد برای آسانسور در ساختمان‌ های نوساز
۸- اصل و کپی پروانه ساختمانی
۹- نقشه معماری ملک دارایی مهر شهرداری منطقه به همراه CD

لازم به ذکر است که اگر ملک دارای تخلف ساختمانی باشد، در کمیسیون داخلی و در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بررسی می‌ شود. در این زمان، از مالک با درخواست کتبی می‌ خواهند که ظرف ۱۰ روز در خصوص تخلفات مد نظر توضیح ارائه دهد و سپس درباره آن تصمیم می‌ گیرند.
پس از آن، تأیید رئیس بازرسی، معاون شهرسازی و شهرداری صادر و به دبیرخانه شهرداری منطقه تسلیم می‌ شود. در این میان، اگر رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ مبنی بر جریمه باشد، به مالک جریمه تعلق می‌ گیرد و اگر مالک جریمه را پرداخت کند، عملیات تمدید پروانه ساختمان یا اخذ گواهی پایان کار ساختمان مالک انجام می‌ شود.

اما اگر او جریمه را پرداخت نکند، پرونده به کمیسیون تجدید نظر ماده ۱۰۰ ارجاع و رأی تخریب از سوی کمیسیون صادر می‌ شود. حکم تخریب از سوی شهرداری به مالک ابلاغ می‌ شود و اگر ظرف ۲ ماه قلع بنا صورت نگیرد، شهرداری رأساً اقدام و هزینه‌ ها را از مالک دریافت می‌ کند.

مطالب اخیر